Валентин В. Бугрим Снега Снiги... Та i морози...
Сніги ... Сніги ... Сніги ... Та ще й морози …
(читати по строфах зліва – направо)
17-20 січня 2016 р. в Україні, на Роменщині, де мені довелося швидкоплинно побувати 15.01-17.01., випали великі сніги – понад півметра ... А морози - 15-20 градусів ...
Сніги... Сніги... Сніги... Сніги... Сніги... Сніги...
Насипало їх навкруги: Позамело все навкруги:
і на поле, й на дорогу – аж за метер їх у дворі
ні стежинки, ані броду. на радість й ігри дітворі.
Сніги... Сніги... Сніги... Сніги... Сніги... Сніги...
Біло-сніжне все навкруги. Яко красиво навкруги!
Морозець картини пише – Білий ліс і біла хата –
візерунками він дише. по-зимовому так вбрата.
Сніги... Сніги... Сніги... Сніги... Сніги... Сніги...
Води багато навкруги, Вода накриє береги
як уже весняне Сонце від повені на всіх річках –
нам загляне у віконце. великих і невеличких.
Сніги... Сніги... Сніги... Сніги... Сніги... Сніги...
Потроху є від них й біди: Пообривали – проводи,
на дорозі – скрізь затори, стовпи навіть повалили,
бо не тягнуть вже мотори. люд без світла полишили.
У моїм селі є влада – Попри всякі перешкоди:
все розчистили до ладу: перемети і пороги
кожну вулицю й провулок ми доїхали до траси,
і найдальший закаулок. подолавши сніжні маси.
Сніги... Сніги... Сніги... Сніги... Сніги... Сніги...
Буде злено навкруги. І на Душі є холоди,
Будуть більші урожаї – хоч на серці є гаряче –
на озимім виднокраї. загалом же – все добряче ...
Писано 21 січня 2016 року. Хмелів-Заклимок-Ромни-Київ-Троєщина ...
Свидетельство о публикации №116012903850