Золото мого волосся

Золото мого волосся
Осінь розвіває.
Жовте листя вітер носить,
Пошепки питає:

Чом сумуєш ти, березо,
Чому сльози лиєш?
Прикладає гостре лезо
До моєї шиї.

– Обійми мене, коханий, –
Ніжно лепетала.
Він сміявся та буянив.
Я додолу впала.

Прокидаюсь серед ночі.
Біля мене пустка.
Всі слова мої пророчі.
Лиш не чорна хустка!..

Буду на землі лежати
Та молитись Богу.
Потім – мовчки проводжати
В далеку дорогу.

(31.10.2015 р.)


Рецензии