Проснувся день

Розлігся ранок олов'яний,
Що безліч подолав доріг,
І з ним проснувся день весняний,
І сів до мене на поріг.

Що ж він приніс мені сьогодні,
Може казки, а може сни?
Та ні, приніс він дні погожі
На крилах радості-весни.

Ключів гусей приніс він клекіт,
Що між собою гелготять.
З південних тих країн далеких
В рідні краї вони летять.

Летять гуськом в одній вервечці,
Не як попало у розбрід.
І їм так хороше на серці,
Бо це один пташиний рід.

В тепло, а чи в негоди днину
Вони на крилах припливли,
Бо край цей - їхня батьківщина,
Де народились і зросли.

Бач, чужина їм серце крає,
Бо кревних там нема основ.
І де із нас хто не буває
Вертає в родове гніздо.

      27. 01. 2016 г.
         13:18. 


Рецензии