Божий суд для грошових купюр
Прийшов Суд Божий і для грошових купюр
Всі в чергу встали рішення чекати
Аж ось і пятисотка їде вперед як від кутюр
До Раю пхнеться нагло і не хоче ждати
Струнка така красива кольорова і нова
Нема ні плямочки не змяцькана не рвана
А запах їде солодкий аж крутиться голова
Вона прекрасна горда чиста і не тьмяна
А у куточку гривенька зімята притулилась
Обшарпана брудна з відірваним кінцем
Надії в Рай попасти не плекае вона звиклась
Куди їй і хрома і драна та склеена хапцем
Аж ось і Янгол Божий вийшов на поріг
Всі підрівнялися на рішення чекають
Щоб Янгол Боже рішення для них прорік
Звичайно пятисотку вклінно пропускают
А Янгол по при них склопотано пройшов
Уваги не звернувши на таке нахабство
Смиренну гривню ледь з вогнем знайшов
І поклонився до землі ії як царівні красній
Бере на руки і несе хрому і немічну до Раю
А пятисотку ту що пхалась нагло гордовито
Одним лиш рухом прямо в пекло відправляе
А гривеньку криву вітае щиро та привітно
Красуня заволала - Як то може бути так
Я ж людям тільки радість й щастя дарувала
Я ж пятисотка не простий собі пятак
Мене ж не мяли а тихенько укладали
І берегли мене та за високу леді мене мали
Оттак вона гонористо кричала і волала
Поків летіла вниз та в пекло не попала
А там згоріла в щент та і зовсім пропала
А гривенька собі тихесенько стояла
Втворити ротика сміливості не мала
А потім сумно в слід красуні запитала
А в Храмі Божому частенько ти бувала...?
Автор ігумен Олександр (Широков) 8.11.2013.
Свидетельство о публикации №116012305025