Т! игьиржал шикилда
Вац1ун хураллай
Дурум гуз дахьана катна
Цифер цаваллай.
Юсиф
Илифа чин иер хуьруьз
Сенгерд пелен кук1валлай
Эгеч1а вун шиир кхьиз
Циферикай цаваллай.
Гюльжагьан
Авадан хьуй куьн хуьр мадни
Иер хуьр я чаз такур.
Экъеч1мир хуьряй гьич садни
Куьн хуьрел ала абур.
Теклифайт1а чунни къведа
Хкаж жеда ,,Сенгерд пелел,,
Чир жеда чаз ,,Цурун пелни,,
КУьн хуьр чна хуьда рик1ел.
Юсиф
Чун атана а жигъиррай
Къенин къалди гелер тваз-тваз
Куьнни ша гьак1 чан жегьилар
Ч1ехибурун геле аваз.
Камна а дагъдин хуьрелай
Гагь вац1алай ,гагь кьерелай.
Атана чун гьа рекьерай
Кьил къванера акьаз-акьаз.
Куьнни ша шиирин кимел
К1ант1а рагъ хьуй ,к1ант1а ч1имел
Вуч атайт1ан жуван мецел
СА кьве ч1ал лагь кумаз-умаз.
За ламариз лагьайди я чаш
Лагьайди туш,калик нек квач
К1ан хьайила зин рик1из т1ач
Гваз ша вуна чукваз-чуква.
Гуьлжагьан
Ламар амач гьайиф-гьайиф
Мад т1вар кьамир ,стза Юсиф
Гьалзава талгьуз я югъ-йиф
Машинар я ,физвай яргъаз.
Ламаринди тир чин девир
Гзаф парар ялай фагъир
Лашарни вегьедай эхир
Вахтар фена акваз-такваз.
Гила килиг ,сад ваъ гьа Кьве
Машин хьанва гьар са к1вале
Я лам ,балк1ан амач рекье
Мублагь хьана рахаз-рахаз.
Юсиф
Са гаф лугьун Гуьлжагьаназ
Куьн шиирар лап хуш я чаз
Тикрар хьанва акваз-такваз
Жедачирни такваз-такваз.
Гуьлжагьана кусудалди
Экуьнин сятд ругудалди
Чна са бенд лугьудалди
Пуд лагьана галаз-галаз.
Гюлджаган
лезги чил я квай берекат
Живедин цик ква гьерекат
Са пай чилик винел са къат
Акъудда цуьк акваз-такваз.
Фад атурай чими гатфар
Вегь рагъ вуна чилел нурар
Самур вац1ун гужлу ятар
Гьуьлуьхъди,кьер гатаз-гатаз.
Къвез алатда хъуьт1ер ,гатар
Живед цикай жеда вац1ар.
Чин булахрай къайи ятар
Мад авахьда ргаз-ргаз.
Юсиф
Яргъи йифер куьруь жезва
Чин демекар кьери жезва
Чук1уларни къуьруь жезва
Верчер са-сад тук1ваз тук1ваз.
Гюлжагьан
Верчер тук1ваз хинк1ар ийиз
Гьар нянихъ къуншид к1вализ физ.
жувахъ алаз са кьат1ни гъиз
Фена кьуьдни рахаз-рахаз
Юсиф
Хинк1ар т1уьн я ,рик1из к1ени
Акьалдайд хьайит1а тини
Япарани лезги мани
Гъили далдам гатаз-гатаз.
Гюлжагьан
Агь,ни акьалзама тини
Магазинриз физва вири.
ОТ ,,ХАНА,, хинк1аррин ери
Хьана ,незва чраз-ргаз.
Свидетельство о публикации №116012100359