Сiю, вiю, посiваю...

Сію, вію, посіваю -
Миру в домі наспіваю.
Родись жито і пшениця!
Ростіть свині і телиця!
Сію рясно, сію густо,
Щоб в душі не було пусто!
Щоби настрій мали й сили,
Щоб ніколи не хворіли!
Насіваю ще і проса,
Не були, щоб голі й босі!
Щоби заздрість не відчули,
Щоб погане, все, забули!
Сію гречку вашій хаті,
Щоб були в ній, всі, багаті!
Щоб везло на кожнім кроці,
Щоб щастило в Новім році!


Рецензии