ЯЙЦЕ
Як у курки однієї
Та з'явилося яйце
Розумніше, бач, од неї.
Ось послухайте про це.
Курка-мати квокче-квокче,
Аж тремтить над тим Яйцем.
А воно гуляти хоче -
Виступає молодцем.
Квочка просить: "Не скачи-но,
Про себе подбай."
Воно їй: "А я - качине.
Зможеш - то впіймай!"
Блага Курка: "Схаменися, поголос вже лине!"
А Яйце відповідає: "Я - перепелине."
Умовляє Яйце квочка: "Постривай, сердешне,
Бо як схоплять, то розіб'ють - пожарять яєшню!"
А Яйце ген покотилось та гука з городу:
"Сковорідок на вулиці не бачили зроду!"
Кличе Курка те Яєчко, гукає дитятко:
"Йди, любеньке, у гніздечко - висиджу курчатко."
А воно вляглось на грядці та іще й регоче.
Хоче бути капустою, курчатком - не хоче.
Научає Яйце Курка: "Лежи отут тихо.
Бо розіб'єш шкаралупу, - буде тобі лихо."
Міцна в мене шкаралупа, і тверда і щільна,
Тому буду я гуляти, де захочу, вільно!
"Обережно!" - Кричить квочка. - "То окріп у жбані!"
"Теревені!" - Каже Яйце. - "То для мене баня."
Та шубовсть у воду ту.
І зварилося в круту.
Свидетельство о публикации №116011711596