Яратасым килэ. Сине

Эх, гашыйк буласы иде сина,
Эчке кунел тышка чыгарлык,
Аяк астында жир убылгандай,
Кошлар сыман куккэ очарлык,
Яратасым килэ сине.

Уз-уземне синдэ югалтасы иде,
Тирэн карашында адашасым,
Кочагында башлар эйлэнерлек,
Авыр уткэннэрне онытасым...
Яратасым килэ сине.

Жулэр сыман сэбэпсез елмаеп,
Кунелдэ кубэлэклэр сизэрлек,
Конлэшудэн саташып, тилереп,
Сагышларга, араларга тузэрлек
Яратасым килэ сине.

Эх, гашыйк буласы иде сина,
Бер мизгелдэ, бер курешугэ.
Сине генэ коткэнемне шушы гомер
Анлар идем карап кузлэренэ.
___
Яратасым килэ. Сине.

08.08.2015


Рецензии