Ярат аны

Ярат аны, бары ярат кына.
Бэхетле ит, мина шул житэ.
Э мин юлыгыздан читкэ китэм,
Арагызда булмамын киртэ.

Минем хислэр сина бик таныш.
Анлатып тормыйм, дэшми китэмен.
Эллэ кабат язмыш, эллэ ялгыш –
Чираттагы сынау. Ялгыз утэмен.

Яшен суккандай. Котелмэгэнгэ
Телэмэдем мин хич килешергэ.
Мондый азакка озак ярсыдым...
Ризалаш, хакым бар конлэшергэ.

Хэтерендэ бит, эле кайчан гына
Мин югала идем анын кочагында,
Мине убэ иде анын иреннэре,
Гел мин идем анын уйларында.

Тик син курыкма, хэзер инде
Халык арасын кузлэмим.
Кайчандыр якын кузлэрне
Ят йозлэрдэн эзлэмим.

Хислэремэ тезлэнмим. Ул
Чит минем очен куптэн.
Лэкин ярат аны, бары ярат кына,
Бэхетле ит, мина шул житэ.

27.01.13


Рецензии