Йорэк яшьлэре
Уйладынма чирлэргэ?!
Инде синнэн мин авыртам, -
Дип йорэкне баш сугэ.
- Калдырып китте, инде кайтмас.
Уз башынын телэге!
Башка кузлэр очен тибэ
Хэзер анын йорэге!»
«Юк, ышанмыйм! Момкин тугел!-
Йорэк хаман сыкрана,-
Ничек кичэ янып сойгэнне
Буген онытырга була?!
Анла инде, йэ, Акылым!
Яратам бит, яратам!
Шулай ташлап китуенэ,
Эле дэ кунелем шакката!
Бер сэбэпсез китте бит ул.
Анлатмады, дэшмэде!
Ничек моннан сон акмасын ди
Кайнар рэнжу яшьлэре.»
Анласа да хислэрен
Акыл хич бирешмэде.
Тик кунелен елатмаска
Бутэн каршы дэшмэде.
«Озгэлэнмэ! Оныт инде!
Тырыш, син кочле!» - диде.
___
Э йорэк тынламый бер туренэ
Нэни ометен яшерде.
март, 2012
Свидетельство о публикации №116010911384
Акылга баш исә дә.
«Инде туйдым өзгәләнеп,
Онытыйм аны» - дисә дә.
Бер сүз җитә, йә бер караш,
Аӊа шул куп кирәкме?
Өмет чаткысыннан ялкын
Чолгап ала йөрәкне.
Шигырьләрегез бик назлы, күркәм, Илсөяр! Сокланып, А.Т.
Арслан Тимерханов 27.06.2017 11:51 Заявить о нарушении
Ильсияр Шамсиева 27.06.2017 18:56 Заявить о нарушении