В одному монастирi я побачив десятки розпять..

           ***


В одному монастирі
Я побачив десятки розп'ять
Вони були взяті
З місцевих зруйнованих храмів.
Багато були понівечені -
Не вистачало руки, ноги,
Не було зовсім рук або ніг..
О як це схоже на правду ..
Господь Бог пережив дійсно
Всю тяжкість життя і смерті,
Аж до дна поглинаючого пекла -
Він навіть дозволив людям
Відірвати на тих розп'яттях
У Собі руки і ноги
I відокремити на Голгофі
Від душі cаме Своє тіло,
Щоб ми, життя пізнавши тяжкість
Не бігли від страху до пекла,
Не ставали рабами смерти,
Але спрямовувалися до Нього,
У Кого найтонша легкість раю
Долає нескінченні тяжкості
Скорботного світу цього ...



                80116    16.42


Рецензии