Сiю вiю, рясно, жито...

Сію вію, рясно, жито -
Щоб було вам краще жити!
Спокійніше в Новім році,
Щоб везло на кожнім кроці!

Насіваю ще гороху,
Щоби щастя мали трохи!
І здоров*я, і терпіння,
Не зникало, щоб стрімління!

Не тримали зла на серці,
Відчинили Богу дверці!
Хай він вам дорогу вкаже,
На душі нехай відляже!

Насіваю рису й гречки,
Щоб котилися овечки!
Щоби курочки квоктали,
Щоби їсти й пити мали!

Ще насію вам зерняток,
Щоби в домі був достаток!
Миру й ладу вашій хаті,
Щоби всі були багаті!

Що іще забув сказати?
Не стидайтесь грошей дати!
Пиріжків смачних і соку...
Із Різдвом! Із Новим роком!


Рецензии