Шаиррин шагь Етим Эмин

Садбуру чапхунна къизилни гимиш,
мержанар къакъудиз,тарашна гьуьлер.
На жавагьиррин ц1араралди дигмиш
гьейранна илгьамдихъ къани тир эллер.

Гьар садан рик1икай вуна хъвана яд,
фана дуьньядин чин авуна астад.
Бейнидин рик1е туна ашкъидин дад,
панагьрин руьгь тир,пачагь Етим Эмин.

Дустариз къалана душман рик1евай,
Рабъедихъ къекъвезвай Салман рекьевай,
бегьердихъ ишезвай чинар йикьевай,
дердер (икай) яд авур,къуччагъ Етим Эмин.

Чи лезги халкьдив ви даим я суьгьбет,
гьар са келима я несилриз тербет,                ви илгьам ваз хьанва къизилдин гуьмбет,
шаиррин арада, шагь Етим Эмин.


Рецензии