Вялiкi i малы

                Ах ты,малы,
                Марылін сыночак,
                Зкавалі аж другі
                Ды гваздочак.
                А гвозд першы -
                На руку правую -
                На ёй не сцерліся
                Кроплі крывавыя.
                А трэці гвозд
                Таксама скуты
                На крыж,для ног
                Тваіх разутых.
                Як трэці,трэці
                У ногі забівалі,
                Дык і смерці
                Хуткай чакалі.
                Ды працягваеш рукі
                Да таго каваля,
                І ратуецца ад мукі
                Ён і яго сям'я.
                Працягваеш з вераю
                Хоць таму і Пілату.
                Тырану Тыверыю
                Ці даў ты расплату?
                Зорка Бэтлеема
                Свеціць,не патухае.
                Яна ж мая надзея,
                Што Бог не скарае.
                Эх.малы яшчэ ты!
                А ўжо і вялікі!
                Грэх людскі
                Тваёй кроўю змыты.


               


Рецензии