Приятелство така се ражда, Генка Богданова

Приятелство така се ражда: -
като надежда в миг горчив,
в сърцето утолена жажда
и слънчев лъч в деня ти сив.

За самотата в тебе скрита –
протегнати с любов  ръце,
усмивка грейнала в очите
и трепнало за теб сърце.

С приятел чувстваш се така: - 
огрян сред мрака с пламък жив,
брод открил през лудата  река,
в душата звъннал вик щастлив.

Приятелството е безценно,
божествен дар е Любовта!
Откриеш  ли ги, непременно
запази ги  скътани в гръдта!


Рецензии