Присъда - необичан! Генка Богданова

Знаеш ли, какво е да обичаш,
да гориш от пламенна  любов,
след любим отчаяно да тичаш,
а той за тебе да не е готов?

Знаеш ли, какво е да изгаряш
в пламъка на ревност и тъга,
ледени прегради да събаряш,
а зад  тях да зее пустота?

Отчаяно ръцете да протягаш,
събрал след отчаяние кураж.
С надежда да се будиш и да лягаш,
с мечта, която всъщност е мираж?

О, ти не знаеш! Знае, който страда,
и плаче за любов несподелена.
Сърцето му изгаря в огнената клада,
душата му угасва в скръб изпепелена!


Рецензии