Цячэ Дэйма
Цячэ сягодня як учора
Паміж тарфянікаў балот
Нясе ў заліў грамаду вод
І поіць усех вадою шчыра
Палі наш горад і заводы
Плывуць па Дэйме паміж віраў
Дзесяткі лодак параходы
Павольна плаўна тячэ Дэйма
Міная вёскі лясы долы
На берагах яе стаяць
Яшчэ старыя немцау сёлы
Тут Лабіаў калісь радзіўся
І гарадочку снілісь думы
Якім ён быў якім ён будзе
Яму спявалі Дэймы шумы
У пару тую яшчэ немцы
Князі бароны крулявалі
І захацеў Расію Гітлер
Утапіць у крывавай хвалі
Усё спалілі вёскі сёла
Запаланілі ўсе дарогі
Аж да Масквы дабраўся немец
У нашай Волзе вымыў ногі
І тут падняўся народ рускі
Баі пашлі да перамогі
Пасля вялікіх тых баёў
Пакрылі трупамі дарогі
І немцаў рускія пагналі
З пад Масквы аж да Берліна
І на нямецкай маставой
Са сцягам русская машына
Быў Лабіаў цяпер Палеск
Цяпер Палеску сняцца думы
Якім ён быў якім ён будзе
Пяюць Палеску Дэймы шумы
І так вякамі цячэ Дэйма
Цячэ сягоння як учора
Паміж тарфянікаў балот
Нясе ў заліў грамаду вод
Свидетельство о публикации №115122607615