Дагъистан

Дурхъаси мер Дагъисан,
ХIугъуна мер агара
Цабри хIу дила ватIан...
ХIу дахъал дигахъисра.

Жегай мусре дахъал лер
Дубурти лер духъенси,
Цабри алжанала мер
ХIуркIби лери жагаси.

Иш Дагъиста дурхъадеш
Цалинра бурес хIаврар
Иш Дагъиста жагадеш,
Буриле бегъас хIаврар.

ХIуебла ша багъале
Дагъистан шиниш бурар.
Дубулзе кьар дакIале,
Дебали жага бурар.

Огь Дагъистан,Дагъистан
ХIу жагаси мер сабри,
Цабри хIу дила ватIан...
ХIу сабри дахъ дурхъаси.

Дуньялике агара
ХIугъуна жагаси мер,
Хугил шукру бирисра
ЦабхIале хIу дила мер.

Дахъал,дахъал адамлас
ХIу буцес дигахъуни.
ХIабикили ца инсайс,
Нушазе хIу калунри.

Алжанала анхъ цабри
Дахъал жегой мер цабри
Дуньялике левхIали,
ХIу дий алжана цабри.

ХIазе яшади букIуй
ИмцIай, дахъал инсант леб,
Гьар мезичу гъайбукIуй...
ДикIар, дикIарил халкь леб.

Булеги ва дарганра,
Диркьаланра, лакецра...
Буар гъурдашунтана
Хугил хъалибаргана.


Рецензии