Дiоген мiй найкращий друг в майбутньому, з минулог
Діоген винайшов першу у світі дієту: «ДІЖКОВА» або ж по імені автора – Діогенову. Суть дієти полягає в тому, щоб забажати провести ніч у помешканні Діогена. Хто не знає – він жив у невеликій діжці за містом Коринф. Звісно, що «провести ніч», - як аксіому мало: фізичне зближення, задля насолоди. Якщо хтось проти – нехай скаже коли в останнє ви, дорогий читачу займались сексом у діжці. Я от ще ніколи.
Діжка не зачинялась і стогін з неї вилітав далеко за Коринф. Як тільки в місті було чути жіночі крики з діжки, то всі коринфянки казали: «ЩАСЛИВА»! Але заздрили вони не отриманому оргазму у діжці, а тому, що ще одна змогла схуднути та залізти у діжку. Не потрібно було давати оголошення ні на телебачення, ні на радіо, ні в пресу, а ні в Інтернет. Всі жінки розуміли – дієта працює.
У рецепті дієти лише одне слово – БАЖАННЯ! Коли ви маєте бажання щось отримати – не існує ніяких перешкод. Хотіла людина на Місяць – на тобі. Тепер – Марс. Якби ми так хотіли навчитися проходити крізь стінки – всі будівельні компанії, охоронні, фірми, що виробляють замки та сейфи – збанкрутували. Зникла б вартість самих цінностей. Вони б, цінності, просто мандрували собі з одних рук у інші, спочатку по планеті, а потім у Всесвіті.
Олександр Македонський теж забажав познайомитись з Діогеном. Під’їхав Сашко до помешкання великого Ді на світанку. Одна з жінок, що довгий час була на дієті, - ніжилась у ранкових променях Сонця, та робила тінь, котра падала на отвір діжки. – Гей, відійди, - ти заслоняєш мені Сонце, - промовив Діоген жінці. Сашко Македонський одразу ж викупив собі цей слоган, щоб підкреслити свою велич. Мовляв, я такий великий, що затуляю ціле Сонце. А писаки додали ще й дотепності майстру: «Що зробити мені для тебе? – запитав Олександр Македонський у філософа. – Відступи, ти затуляєш мені Сонце!»
Коли, у недалекому майбутньому, буде придумана машина часу – я одразу помчу до Діогена, адже бажаючих пройти курс його дієти багато… Поставлю діжку, неподалік, і буду другим лакмусовим папірцем у процесі худіння жінок Коринфу та околиць. А з іншого боку міста поставлю трішки більшу діжку – це для тих жінок, що проти будь яких дієт, або ж страждають ожирінням. А там буду здавати в оренду для тих чоловіків, які надають перевагу пишнотілим дамам. Всі ж у Коринфі хочуть скочити не у гречку і не у ліжко, а у діжку. Бо це так само, як бути в Римі і не побачити Папу Римського.
Одне лишень не повім Діогену – що я теж філософ. Бо два великі філософи на таку малу одиницю площі – забагато.
Цікаво, а як ми виглядаємо в уяві стародавніх греків?
Поет ХХ сторіччя 07 грудня 2015 р. с.Торгановичі
Свидетельство о публикации №115120710231