Жук i Сонечко
До панянки-Сонечка
Стука Жук в віконечко:
"Ясна панно! Тук-тук-тук!
Ось до Ваших послуг Жук!
Я поважний, я рогатий,
Я умію танцювати.
Якщо панна так ласкава,
Підем разом на забаву.
Будем вправно танцювати,
По галявинці кружляти."
Панна-Сонечко скривилась,
Від віконця відхилилась,
І промовила Жуку:
"Ви не маєте смаку.
Я повинна Вас спитати,
А чи схожі наші шати?
Я яскрава, я чудова,
В мене спинка кольорова!
Подивіться, що за чудо -
Крапочки чорненькі всюди!
Я усім даюсь в знаки,
А не те що Ви, жуки!"
В той же день, любенькі діти,
Правди нікуди нам діти,
Нашій казочці кінець -
Панна йшла вже під вінець.
З ким побралася так скоро?
З придорожним Мухомором!
Від серединки до краю
Він цяток найбільше має!
Ну а що наш Жук рогатий?
Повернувся він до хати.
Та недовго сумував.
Вус крутив та міркував.
Зараз Жук собі шука
Наречену для Жука.
Хто ж бо кращий за жучих
Для роботи і утіх?
Свидетельство о публикации №115120608784