108 -Все Свiти-
Що ми знаємо про їх мову? Про їх любов? Про історію їх загадкову?
Як вони потрапили на цю голубу планету,
розташовану так далеко від нашої Прабатьківщини?
Не ту я веду розмову. Не ту. Бо навряд чи знання про світ дельфінів
та інших мудрих китових
дасть хоч дещицю нам розуміння
про місце наше в цій грандіозній світобудові.
Що ми знаємо про японців?
Звідки вони прилетіли і хто були вони,
ті п'ять пар, з яких усе почалося.
Ми можемо знати все про хімічний склад їх волосся та про їх геном.
Ми можемо навіть вивчити їх мову та збагнути їх естетику,
основу їх буття в чотирьох стінах і п'яти стихіях,
але ми - різні, ми рухаємося паралельним курсами:
дельфіни, кити, японці
та ми, європейці: поліщуки, свени, галичани, гели і каталонці.
На підвіконні лежить апельсин
В будинку навпроти закриті віконниці
Вузенькі вулички, вимощені віковічним бруком,
пропахли пекарнею, коноплями, молодим вином.
На моєму ґаночку вже стоїть бутлик свіжого молока,
В турочці закипає кава.
Наші Всесвіти перетинається тут,
в точці Любові.
© Copyright: Валентин Лученко, 2015
Свидетельство о публикации №115120506898
Шон Маклех Патрик 05.12.2015 18:20 Заявить о нарушении
Валео Лученко 05.12.2015 19:14 Заявить о нарушении