Синен, кочагын, да...

Еллар буе, гел сине сагынып
нилэр генэ тузмэде ж,анкаем.
Онытырга сине бик тырыштым.
Лэкин, булдыралмадым, соеклем.

Куз яшьлэрем тугеп газапландым.
Купме туздем вэ купме чыдадым...
Эмма, ике дистэ еллар уткэч
Оныталмадым сине, кадерлем.

Бар хыялым - сине генэ куру!
Кузлэрен,э карап бер сойлэшу.
"Куптэн курмэдем, нихэллэр, жаным?"
Рэхэтлэнер идем сайрашып.

Бик бэхетле булыр идем, шунда.
Бер мизгелгэ булса да, бэхетле!
Шундый шатлык, сине очратканга.
Соенечтэн куклэргэ очарлык!

Эйткэн иден, кайчандыр, уземэ:
"Кочагында улэр идем!" диеп.
Сэер булып тоелды ул чакта
Уйга батып эйткэн бу сузлэрен, ...

Вакыт узгач, узем дэ тошендем
Сузлэрен,нен, тирэн мэгънэсенэ...
Синнэн башка беркемдэ кирэкми.
Фэкать узен, кадерле ж,аныма!

Бу доньяда, сине генэ куреп,
Синен, кочакка сыеныр идем.
Эгэр, шулай да момкин булмаса
Синен, кочагын,да улэр идем...

02.12.2015


Рецензии