Э. Асадов. Ты часто вздыхаешь...

Кьезил  я кIамайриз – вун ухьиз ава,
Абуру уьмуьрда къайгъу авачиз!
Асан я алчахриз - на хиялзава,
Абуруз гьар са затI къвезва хъсандиз!

Гьелбетда, асан я, кIамашдаз рехъ кьун,
Амма алцурармир жува жув вуна:
Ахмакьдан  уьмуьрдиз  рази яни вун,
А къайгъу авачир кьисметар кьуна?

Бес рази жедани, вун алчах хьана,
Тарашиз, садан кIвал чIуриз хьайитIа?
Вучиз бес лагь гила, ваз хъел атана?!
Акурай, стха, ма ваз гьим гьим ятIа!..


Рецензии