Так утвердилось... Владимир Дубовка

***
Жыццё закон нязломны мае:
 ніколі праўда не ўмірае.

 Адно хоць зернетка малое
 ды застанецца пра былое.

 Ні на пяску, ні на каменні
 ушчэнт не выпетрэе зерне:

 узыдзе, ўсходы будуць з плёнам,
 з адзінак вырастуць мільёны...
                1929
***
Так утвердилось в поколеньях:
для правды в жизни нет забвенья.

Ведь даже зёрнышко любое
всегда хранит в себе былое.

Куда б его ни заносило,
жива  неведомая сила:

взойдёт зерно ростком зелёным,
умножившись на миллионы.
                1929
                ПЕРЕВЁЛ С БЕЛОРУССКОГО КАСТУСЬ СЕВЕРИНЕЦ


Рецензии