Кызыма хэм улыма
Балаларым , алтыннарым яшь чактан сезгэ эйтэм.
Йорэгегезнен, туренэ , язып куйсагыз икэн.
Кайдагына сезне язмыш ыргытсада доньяда ,
Онытмагыз ,сезнен ж,анда туганлык каны ага.
Онытмагыз , бер ояда туып ускэн кошлар сез.
Бер берегезнен, бу доньяда , кэдерлэрен белегез.
Сез яхшы хэм мэрхэмэтле , тугры ,туры булыгыз.
Кыен чакта ярдэн кулын, сузырга онытмагыз.
Элгэшмэгез юклар очен , кирэк тугел эш бит ул.
Кирэк тугел вакыт юк дип , селтэргэ кутэреп кул.
Шатлык коннэр булган чакта , соенегез бергэлэп.
Онытмагыз ,сез туганнар , яшэгез ж,ырлап- горлэп.
Булешмэгез молкэт диеп, кызыкмагыз байлыкка.
Хормэт итеп бер бергезне , яшэгез туганлыкта.
Кунакларга йорешегез , гэилэ коргачтында.
Ойрэтегез шул хислэргэ , балалар тугачтында.
Яшэгез , туганлык хисен югалтмый бердэм булып.
Хэр чак сезнен йорэклэрдэ , торсын шэфъкэтлек тулып.
Мэхэбэт жимешлэре сез , кун,легездэ саклагыз.
Эти эни эйткэн сузне , беркайчан онытмагыз!
(27.11.2015г.)
Свидетельство о публикации №115112804590