По мотивам Т. Г. Шевченко

http://litopys.org.ua/shevchenko/shev2101.htm

Якби ви знали, паничі,               
Де люде плачуть живучи,               
То ви б елегій не творили
Та марне Бога б не хвалили,
На наші сльози сміючись." (Т.Г. Шевченко)
--------------------------------------------
Якби ви знали, паничі,
Які чекають вас мечі,
То ви б Майдани не творили
Та марне б Захід не хвалили,
В обличчя людям сміючись.
За що, не знаю, називають
Вкраїну нашу тихим раєм.
Я в ній не мучився колись,
Мої там сльози не лились,
Сьогодні сльози… Я не знаю.
Чи єсть у Бога люте зло!
Що б людям так насрать в житло,
Що кров у їжу споживають!"?

Не називаю її раєм,
Країни, що братів шугає!
Над чистим ставом край села.
Бандеровщина розцвіла.
І, розквітаючи, співала,
Жінок та діток убивала,
Своїх дитинок... В тім гаю,
У тихих селищь, у раю,
Я бачив пекло... Там неволя,
Стріляють «Градами» по школі,
І помолитись не дають.
Кати, лютуючи над людом,
І тисячі кладуть в могилу,
Там з полоненних тягнуть жили,
Де батько, плачучи з дітьми,
Біжать з під бомб, і босі, голі,
Не витримав лихої долі,
Шукають смерть собі!.. А ви?!
Вважаєте себе людьми,
Продавши совість і Вітчизну
Ії одвічним ворогам?!
Орати юнніх не навчили,
Зате, лоби їм поголили,
Та домовини накроїли,
Щоб молодь підігнать в могіли,
На горе їхніх тат и мам.
«А сестри! сестри! Горе вам,
Мої голубки молодії,
Для кого в світі живете?
Готують в найми вас чужії,
У наймах коси побіліють,
У наймах, сестри, й умрете!»

Мені аж страшно, як ці сукі,
Край розвалили до сідла!
Такії, Боже наш, діла!
Що твориться у нашім раї
На праведній Твоїй землі!
Там, в раї пекло розвели,
А в Тебе другого благаєм.


Рецензии