Качка

Качка кряче гучно,
Її встрелять влучно,
Аби помовчала,
То би ще літала.

Критикуєш владу,
Втратиш там посаду,
Там працюєш тихо,
Оминає лихо.

Лаєш працедавця,
Вижене поганця,
Будеш безробітним,
Гоноровим й бідним.

В нас такі закони,
Скрізь мисливські зони,
Гучно крикнув проти,
Виженуть з роботи.

Проклинаєш долю,
Мучишся від болю,
Дякуй їй скоренько,
Житимеш смачненько.

І не лай дружину
За якусь провину
Й будеш довго жити,
Її й світ любити.
               
Як ти качка, друже,
То не крякай дуже,
Краще помовчати,
Аби працювати.

А як ти мисливець,
Багатій щасливець,
Не стріляй у качку,
Не пори гарячку.
23.11.15.

 


Рецензии