Н. Рубцов. Ты с кораблём прощалась...

Н.Рубцов

 Гимидивай къакъатнай лугьуз…

Чина хъвер, вилерал саф накъвар алаз,
Вун гьуьлуьн яхада тек  амукьнавай,
Ва мад зи канивал сефилвал галаз,
Къати гар елкенрив мадни къугъвазвай!

Фена акъатда зун чара алемдиз,
ТIурфанрик акахьда, къушараз элкъвена,
Даим тир агь-суза, даим гъургъур хьиз,
Заз залум океан пара кан хьана.

Кан хьана яргъавай чара са  шегьер,
Хкведа элкъвена зун адан патав,
Адазни къайи я лугьуз са тегьер,
Адаз  ава лугьуз пашманвал битав,

Адаз хас я лугьуз ванерив ацIун,
Хъсанвилин къене сефилвили  куз,   
Чинал хъвер, вилерал накъвар алаз вун
Гарал гимидивай къакъатнай лугьуз…


Рецензии