А. Пушкин. Пора, мой друг, пора...

А. Пушкин
ЧIав я, зи дуст…

ЧIав я, зи дуст, рикIиз секин жез канзава,
Йикъар физва, гьар сятди тухузва гьа,       
Гьакъикъатдин паяр, амма чна кьведа      
Ниятзава, килиг - чунни икI рекьида.
И дуьняда жеч хушбахтвал, динжвал ава.
Фадлай темягь кьисметдикай  мурадзава -
Фаданлай за, галатай лукI, кьетIна катин   
Яргъал кIвализ, михьи зегьмет, саф лезетдин


......................
Пора, мой друг, пора! покоя сердца просит -
Летят за днями дни, и каждый час уносит
Частичку бытия, а мы с тобой вдвоём
Предполагаем жить, и глядь - как раз - умрем.
На свете счастья нет, но есть покой и воля.
Давно завидная мечтается мне доля -
Давно, усталый раб, замыслил я побег
В обитель дальную трудов и чистых нег.
1834


Рецензии