Iван

Іван, поранений в бою,
Пролежав місяць у шпиталі,
Відвідати рідню свою
Поїхав від війни подалі.
               
Та ось нарешті вдома він,
Йому зраділа вся родина,
На краще тут не видно змін,
Війна, казали, в цім причина.

Навіщо ж я ось тут живу?
А там воюють побратими,
Я теж героями їх зву
І хочу буду поруч з ними.

І він поїхав знов туди,
Де захищають Батьківщину,
Щоб боронити від біди
Своє село, свою родину.

Село ж молилося  за всіх
Бійця Івана побратимів,
Щоб Бог бійцям життя зберіг,
А ворог щоб у пеклі здимів.
15.11.15.


Рецензии