Зин веревирдар

        1
Бес  хъвердачни дустариз
Рехъ гайи зин къастариз
Шадвилердай к1вал хъсан
Зун я бахтлу са инсан.

Агъзурни са мумкинвал
Алуддай зин четинвал.
Къвезва вилик гьар  юкъуз
Мадни регьят хьуй  лугьуз.

Ат1анвайди ширин ахвар
Хъуьт1уьн  йифериз яргъи.
Низ лугьун за вуж хьурай,
Гъавурда авай багъри


        2

Гьикьван хьайит1ани т1имил я лугьудай,
Ажеб пехъи невс авачни инсандихъ.
Зазни са уьмуьр т1имил я акунрай.
Вил галач гьич, сурун савух ,лакьанрихъ.

Вердиш хьанвай .патав таниш къаматар.
Виридлайни дак1анди я ,заз а кар.
Кусуз фейи ,хкаж хьана гурарай.
Мад .ават тавурт1а,вучда ахварай.

Мусурман туш авачирди ,хиялар.
Гагь дири жез,гагьни ялар жеда зун.
Кьиникь рик1елай фейит1а  и гьалар.
Мумкин я къанихвиляй .лап фад атун.

Акурт1а заз ,чан къачудай ажал зин.
Хъуьрез-хъуьрез ша зин патав лугьуда.
Вахт атайла адакай заз дуст жедай.
Гудач садазни за ам,заз къачуда.


Рецензии