Блискавицi серця lxiii, вид на пустоцвiт

1

один
у дзвони б’є
а інший
там
де люд
то серденька поп’є
то виливає бруд
на голови отим
хто згорбився
стоїть
смакує
наче дим
словені
тьфу
і їдь

2.

який тут сенс
у чому суть
цей декаданс
коли верзуть
сміття
лишають на папері
будують дім
та забувають двері
святе
на віру не беруть
зате
кохаються в чорнилі
ці чорнокнижники безсилі

3.

вони не ріжуть
слово
тнуть
поеми
глузду витинанки
мазки
розчулення шарманки
беруть
за зміст
і просто гнуть

4.

так треба вміти
мліти світом
який
душі не зачіпав
не плакав серцем
не опав
обавами
чи глибиною
мов кров небесна
голубою

5.

йому тремтіти
пустоцвітом
без права
панувати
світом
моїх оголених думок
духами
пастками жінок
любити так
як смерть
за крок
і душу
є куди подіти

6.

чого я хочу
то
чого ти хочеш
заплющив очі
і бачу сонце
і не питаючи
чи сон це
іду назустріч
Богу
через війну
через тривогу
через себе
свою знемогу

7.

хай душу
треба розділити
і хай відтак
гойдає вітер
моє незграбне тіло
в знаменах
серце б тріпотіло
думками
віддаль заросла би
чекатиме на мене
табір
мандруючих в тобі
віршів

11 Листопада, 2015


Рецензии