М. Цветаева. Вот опять окно...

Ингье ина дакIар ава,
Мад гьич садни ксанвачир.
Белкини гьакI ацукьнава,
Белкини хъваз ава чехир.
Белки кьве кас гъил гъилеваз,
Къакъатзавач сад садавай. 
Гьар кIвалени, чир хьуй, дуст ваз,
Гьа ихьтин са  дакIар ава.

Экуь хьанвач лампадилай, шемерилай:
Экв атанва ахвар галай вилерилай!

Къакъатунин, расалдин ван -
Вун я, вун я, йифен дакIар!
Белкини лап са виш шем кьван,
Белки пуд шем, кузвай са чIар…
Авач, авач акьулдиз зи,
Са секинвал, квахьна къарар.
Гила, ингье зи кIвалени
Авалнава ихьтин са кар.

Дуьа ая, ахвар квачир кIвал паталди,
ЦIаяр авай дакIар патал, цал паталди!


Рецензии