М. Лермонтов. Утро Кавказа

КьацIар гузва, хкаж жез, вагьши перде хьиз, 
Йифен циф сувувай физва къакъатиз.
Гьеле хьи Къавкъазда секинвал ава,
Рамагдин ван къвезвач, вацI авахьзава.

Ингье сад лагьай нур рагара акьаз
Цифер гьикI падзава, яру навар таз,
ВацIуз, алачухриз къизил ранг гана,
РапIрапI чкIизва, гуз экв ина, ана.

Рушар икI эхъвезва саки серинда,
Абуруз акурла жегьил са гада,
Яру жезва вири, чилиз килигиз,
Мукьвал ала угъри, катрай ам гьиниз!


Рецензии