Поклон, будителко народна! Генка Богданова

На поетесата Ольга Борисова от град Самара с любов

Раждат се  хора от Бога с таланти дарени.
На мисия свята  са те посветени.
Пламти като факел духът им свободен,
те са духовни водачи, пример народен.

 „Будители народни” у нас ги наричат.
В България портретите им с цвете кичат.
Пред жреците на вяра, светлина, надежда,
народът български с поклон дълбок се свежда.

Такъв поклон в Русия Олга заслужава,
защото не за почести и не за слава,
живота си на Словото е посветила –
на хората да вдъхва и кураж, и сила,

да бъде пример за достойнство, чест, любов,
да бъде съвест, светлина и страстен зов.
Целувам ти ръка , будителко народна.
Поклон за мисията твоя благородна!

България, 01.11.2015 г / Ден на народните будители


Рецензии