А. Ахматова. Сжала руки под тёмной вуалью...

МичIи къирдин кIаник чуькьвенва гъилер…
«Лагь квевай  атIанва, ви чинавай нав?»
- Вучиз лагьайтIа, за, гъамарин хулер,
Лап пиян жедалди хъваз тунва адав.

ГьикI рикIяй акъудин? Галтад жез туна…
Акъатна ам къецел азабди  кьуна…
Зверна зун чахчахрик хкIун  тавуна,
Зверна варарал кьван адан  гуьгъуьна.

За, ял кьаз, гьарайна: «РикIяй туш ибур,
Ярдивай къакъатун –ажал зун патал».      
Писдаказ хъуьрена, хуьналди сабур,
Лагьана заз ада: «Акъвазмир гарал».


Рецензии