Пани i маетки

Пани і маєтки

Наші вельможні пани
Мали маєтки усюди,
Та повтікали вони,
Щоб не скарали їх люди.

Це вже давненько було,
Люди робочі повстали,
А за причинене зло
На смерть панів цих карали.

Нині грабіжницький клан
Зручно в маєтках жирує,
Наче вельможний той пан
Решту народу грабує.

Ці вже трикляті пани,
Мабуть, минуле не знають,
Й будуть тікати й вони,
Чи їх на смерть покарають.

Щоби не сталось розправ
Дати потрібно народу
Врешті заможним щоб став,
Рівність в правах і свободу.
02.11.15.


Рецензии