My Pasternak. из ЯП

My Dear Friend, my Teacher and my Brother
My Pasternak, my grizzled Pasternak 
you have presented me boots and a cap
Olyushka with Irinushka in dark.

And Ariadnushku, Varlamushku as pals
And you yourself were at my foot forever
How I love you in my shy snivel
And will commemorate in the Last Ah.

Because you you have become for me - ascending,
In Me You Glow as a Lightning,
And Mandelstam in his bright series,
Marina in rainbow attires,

And All the Rus became my fate
And flamy handwriting of Blok
And Pushkin's the Most Lucent range,
And Russian letters' Native Squad.

http://www.stihi.ru/2008/02/06/221
Пастер Нак
Ясномысля Переславлев

Мой Дорогой Мой Друг Учитель Брат
Мой Пастер Нак Седой Мой Пастер Нак
Мне Подаривший Кепку Сапоги
Мне Олюшку С Иринушкой В Ни Зги

И Ариаднушку С Варламушкой В Друзья
И Сам в Подножье Легший НА Всегда
Как Я Люблю Тебя в Соплях
И Поминать В Последний Буду Ах

За То Что Ты Мне Восхожденьм Стал
И Твой Во Мне Горит Накал
И Мандельштамов Светел Ряд
Марины Радужен Наряд

И Вся Русь Стала Мне Судьбой
И Блока Почерк Огневой
И Пушкина Пресветлый Ряд
И Русских Букв Родной Отряд


Рецензии