Ф. Тютчев. Последняя любовь

ЭХИР АШКЪИ

Кьуьзуьвилихъ фирла карван йисарин,
Чаз хушдик, чIалахъ яз канзава яман…
Нур це, нур це вуна, экв чаравилин,
Эхир канивилин, нянин яран!

Са хъенди кьунава, акажнава цав,
Тек рагъакIидайна къекъвезама нур,-
Кьулухъ ягь, кьулухъ ягь на, нянин чIав,
Яргъи хьухь, яргъи хьухь, иервал, жув тур.

Хьурай лап ивини дамарра зайиф,
Амма тIимил тахьуй гьиссер мили тир…
Эгьей, эхир ашкъи, гьайиф, вуч гьайиф!
Вун - гьам кеф, гьам алем, умуд галачир.


Рецензии