Оксамитова осiнь

Небокрай оксамитної осені
Огорнув плечі юних крилом,
Посріблив павутиннями просині,
Сіє дзвоном за нашим вікном.

Старий сад вітер знов заколисує,
Засипає багрянцем-порошею,
Вабить зір золотавими квітами,
В зачарований світ нас запрошує.

Зачарованість хвилею, хвилею
Струменіє жоржинами й айстрами,
Терпким подихом смутку осіннього
І червленими стиглими барвами.

З-під осіннього листя мелодія
Випливає півзвуком, півшепотом,
Таємнича, осіння рапсодія
Серце повнить і щемом, і трепетом.


Рецензии