Ще нав ть не Покрова надвор

Ще навіть не Покрова надворі
І листя ще з  дерев не облетіло.
Зате в моєму рідному  селі
Зненацька навкруги все  забіліло.

Ще навіть не Покрова…та дарма.
Й ніхто до цього ще не  був  готовий,
Та осінь проганяє вже зима
Й пейзаж вже не осінній, а зимовий.

І боляче це  бачити усім,
Адже поля ще зовсім не спустіли.
Все забіліло в мареві оцім
Й пташки не всі ще в вирій  відлетіли.

Чомусь зненацька  землю сніг укрив,
А  ще в саду і виноград ,і  груші.
Ще лист осінній  землю не встелив,
Зате сніжком на рідну землю  трусить.

Гриби з-під снігу визирають теж.
Неначе ковдра на пеньочках в лісі.
Та волі  Божій  ,ну ,немає меж…
Й калина теж під снігом на узліссі.

Мабуть, це воля Божа й на цей  сніг
І тут  нічим зарадити не в  силі.
По всім селі він  забілів  ,проліг…
Та ми  молім молитви Богу  щирі.


              13.10.2015 р.


Рецензии