котяча доля

(на украинском языке)


у котика своє завдання
вночі ходить на полювання
весь тиждень - сiм робочих днiв
ловить шкiдливих гризунiв

додому котик прийде вранцi
знесе мишей у скляннiй банцi
не бачить котик провину
вiддасть звiрят хазяїну

в замiн отримає в тій банцi
карасикiв, всiх у сметанцi
ще буде свiжа ковбаса
вiд щастя в бiк стирчать вуса

поївши котик ляже спати
бо треба на нiч сил набрати
у нього мрiя i турбота
мисливська доля – є робота

***
хазяїн дiйде до дверцят
вiдпустить сiрих мишенят
половить котик їх до ранку
знесе додому, повну банку...


Рецензии
Привет, литературное моё восхищение! Без
тебя скучно!.. Такой уж ты мой самородок!..
Как всегда нравится твоя шикарная поэзия!!!

Геннадий Аванесов   13.10.2024 12:45     Заявить о нарушении
На это произведение написано 28 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.