Фарби

Ніжний колір підбирав
Я, малюючи життя,
Але перефарбувало
Все по-своєму буття.
Брав рожевий та червоний -
Пелюстки підкреслив зовні,
Фарбував блакитним небо,
Жовтим сонце малював,
А траву – ніжно-зеленим,
Білим сніг на гори клав.               
Краєвидом милувався,
Що барвистим він вдавався,
Бог – за свідка, я старався,
Тільки – не вдалось.
Посіріло чисте небо,
Сонце - зблідле, наче небіж,
Брудний сніг на чорних горах
Не біліє щось.


Рецензии