Перебудова. архив

На майдані, біля ради, йде перебудова…
«Нащо нам чабан-отаман? – скаженіє гомін. -
Понад сімдесят вже років він нас випасає…
Не було що їсти-пити, та й досі немає»!   (липень 1991р.).
Вийшов гендляр – Пани-браття, дайте мені владу!
За два роки господарство доведу до ладу.
«Що ж,  - гудуть – він красно мовить, слухаймо пораду.
Мозок є там, безумовно, буде в нас порядок!
Все своє майно довірим – та й будьмо багаті,
Будуть телевізор й килим майже в кожній хаті».
Пролетіло двійко років. Мало що змінилось,
Рідня гендляра багата, іншим – що лишилось.
Знову на майдані гомін, знов – перебудова,
Та коли ж то все скінчиться, чи почнеться знову?


Рецензии