До Дня вчителя

Ось наснився дивний сон
Вчителів немає.
Всі радіють. А чому?
Ще ж ніхто не знає.
Ось піти тут довелось
Нам до магазину:
Продавця тепер немає -
Рахувать не вміє.
І нема чим заплатити,
Бо ніхто не знає
Що ж таке ця праця
Та і не зважає.
А відняти тепер як?
А знайти як суму?
Вже веселощів немає,
Гада кожен думу...
І знання тепер немає
Кому дітям дати
Щоб навчилися писати,
Думати й читати.

Люд без вчителів водночас
"Темним" став безспірно.
Ось професія яка
Нам усім потрібна.


Рецензии