Поезията си, Боже, посвещавам на Теб

                “поезията - това са най-хубавите думи
                в най-хубавия ред”
                Колридж

Неземна музика от словеса -
чиста, благозвучна, нежна -
помогни ми, Боже, да Ти поднеса,
духовна моя стряха и прибежище.

Да бъде тя бълбукане на ручей.
Да бъде песен на щурец
или раван на конче пред каручка,
или пък гукане на младенец.

За мене най-голямата награда
ще бъде, ако Бог Свети
слуша стиховете ми с наслада
и с любов ги освети.


Рецензии