Туда

Туды
                “Я не памру, пакуль люблю”
                Алесь Пісьмянкоў
Барвовы ліст кранае плечы,
Шуміць узбуджаны праспект,
А я спрабую слухаць вечнасць,
Як слухаў некалі паэт.

Ды гул аўтобусна-трамвайны
Чамусьці прытупляе слых.
І я ізноў бягу адчайна
Ад шумных вуліц гарадскіх

Туды, дзе водар свежай мяты
Глыткамі прагнымі лаўлю.
Бабулін сад. Сцяжынка. Хата.
“Я не памру, пакуль люблю!”

Туда
                “Я не памру, пакуль люблю”
                Алесь Письменков
               
Бордовый лист накроет плечи,   
Шумит взволнованный проспект
А я хочу услышать вечность,   
Как слушал здесь один поэт

Но гул автобусно-трамвайный,
Нас превратит опять в глухих,      
И я бегу, бегу отчаянно
От шумных улиц городских

Туда, где запах свежей мяты,
Глотками жадными ловлю
Бабулин сад. Тропинку. Хату,
«Я не умру пока люблю! »      


Рецензии