Вкусил свободу

Вкусил свободу.
Не тошнит?
Да слава Богу,
я не сыт.

Вкусил свободу.
Полнит вес?
Да слава Богу,
без телес.

Вкусил свободу.
Слава,блеск?
Да слава Богу
то что,без.

Вкусил свободу.
Для чего?
Во славу Бога,
для него

вкусил свободу.
ПОДОРОЖНИК.
17.9.15г.


Рецензии