Б. Пастернак. Учись прощать

 
Алахъа багъишиз

Дуьа aя, алахъа вун  багъишиз,               
Хъсанвилив гъалиб хьухь вун чIанадаз.
Вач, фагьуммир, багъишунин кIватIалдиз,
Кузмай чIавал Голгофан гъед цава чаз.
   
Алахъа вун багъишиз, руьгь хайила,
Ва рикIикай накъварин цIиб хьайитIа,
Хъсанвилер саки вири кайила,
РикIел хкваш, на Хиристос гьикI тиртIа.

Алахъа вун, багъишмир тек гафунив,
Багъиша на, вири руьгьдив, лап дерин.
Багъишунни хазва ашкъид сафуни,
Чи азабра, дуьа галай йиферин.
   
Алахъа вун багъишиз, им - са шадвал
Начагъдаз я мелгьем чIехи рикI хьунни.
Хашдал иви авахьнавай эл патал,
Багъиша на, багъишдайвал гьа вунни.


Рецензии