Маки. гр. Цветы

В поле вранці-рано вийди,   
Бачиш: маки червоніють,
Доторкнись до їх голівок,
Не хвилюйся, будь сміливим.
На твоїх долонях буде
Їх тепло і шепіт ранній,
В цім барвистім ніжнім чуді -
Щастя сили життєдайні.

Червоні маки – краплі сонця по землі,
Червоні маки – світле свято навесні,
Червоні маки теплом чарів своїх
Серце твоє зігріють.

Придивись до них без сміху,
Ти зі мною будеш згоден:
Тільки грім ущухне, зійдуть
Маки полум`ям червоним.
Де б не був я, що й казати,
Та про маки не забуду.
Квіти ті не можна рвати,
Бо вони такі ж, як люди.


Рецензии